Аналіз твору пригоди тома сойєра скачать

Аналіз твору пригоди тома сойєра

Аналіз твору пригоди тома сойєра.
Мета: допомогти учням повторити й узагальнити знання про повість Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра»; розкрити образи головних героїв; глибше усвідомити поняття «повість»; розвивати навички переказу улюблених уривків від імені різних героїв, уміння характеризувати образи й порівнювати їх; давати оцінку діям і вчинкам героїв; зіставляти із сучасним життям; виховувати найкращі моральні якості. Обладнання: портрет письменника, виставка учнівських ілюстрацій. Теорія літератури: повість, комічне, художні образи, художні засоби. I. Мотивація навчальної діяльності школярів. - Як добре, коли в тебе багато друзів - вірних, відданих, чесних, порядних, готових підтримати в скрутну хвилину!

Навіть якщо людина має одного. друга, вона може почуватися впевненою, щасливою.

Томові Сойєру поталанило: у нього є і Гек Фінн, і Джо Гарпер, і Беккі. Життя друзів сповнене пригод, і часто ці пригоди самі їх знаходять. Дітям доводиться робити вибір: ризикувати собою й урятувати безневинну людину чи боягузливо змовчати; розгубитися, плакати й чекати на допомогу чи відчайдушно шукати вихід і знаходити його. Хлопці схиляються до останнього, і це робить їм честь. Том Сойєр і Гек Фінн - літературні герої, їм поставлений пам’ятник у рідному містечку Марка Твена Ганнібал. Це свідчить про те, що читачам багатьох поколінь полюбилися ці персонажі, що книга дала багатьом дітям і навіть дорослим безцінні моральні уроки.

Саме про моральні уроки книги ми сьогодні й поговоримо.

II. Оголошення теми й мети уроку. III. Формування знань, умінь та навичок. 1. Інтерактивна вправа «Мозковий штурм»

Запитання:«Які проблеми порушує (ставить питання) повість Марка Твена. "Пригоди Тома Сойєра"»?

Цінностей дитинства і цінностей дорослого життя; стосунків батьків, дорослих і дітей. 2. Характеристика героїв повісті. Порівняйте цінності світу дитячого та дорослого, знайдіть спільне та відмінне (за повістю). 1) Колективна характеристика Тома Сойєра. (з обґрунтуванням, наведенням прикладів)

Підсумок. Переважає в характері героя позитивне; це - жива, реальна людина з гарними рисами характеру та недоліками. 2) Самостійна характеристика Гекльберрі Фінна. 3. Словникова робота. - Твір Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра» називають повістю.

Повість- досить великий, середній за обсягом епічний твір, у якому розповідається про історію людського життя в усій його різноманітності, переплетенні з іншими людськими долями. Інші матеріали з категорії Ключові теги: Переглядів: 749 5-03-2015 Друкувати Схожі матеріали Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра». Сонячний, радіснобешкетливий світ дитинства в повісті (Конспекти уроків) - Конспекти уроків Мета: допомогти учням усвідомити зміст і головну думку повісті Марка Твена; розвивати навички виразного читання, переказу великих за обсягом прозових. Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра».

Герої повісті — Том Сойєр і Гекльберрі Фінн (Конспекти уроків) - Конспекти уроків Мета: допомогти учням усвідомити істини, що утверджує автор через образи своїх героїв; визначити рівень художньої майстерності автора; розвивати. Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра». Вплив світу дорослих на дитячі стосунки (Конспекти уроків) - Конспекти уроків Мета: допомогти учням побачити в повісті дорослий світ очима дітей і дитячий світ - очима дорослих; розвивати навички виразного читання, переказу. Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра». Автобіографічні мотиви та багатоплановість повісті (Конспекти уроків) - Конспекти уроків Мета: допомогти учням розібратися в будові великого епічного твору; з’ясувати роль спостережень та переживань автора у творі; розвивати навички.

Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра» (Конспекти уроків) - Конспекти уроків Мета: ознайомити з життям і творчістю письменника, зацікавити ними, спонукати до читання та вивчення; розвивати навички виразного читання, уміння.



  • Аналіз твору пригоди тома сойєра

  • Аналіз твору пригоди тома сойєра
  • Пользователи выбирают:
    >