Інклюзивна освіта в україні реферат скачать

Інклюзивна освіта в україні реферат

Інклюзивна освіта: проблеми, перспективи розвитку в Україні.
Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця. Проблеми та перспективи впровадження в Україні. Колись і глухота , і сліпота, і розумова відсталість будуть подолані медично і біологічно, але ще раніше педагогічно та психологічно (Л. С. Виготський). Місія сучасної школи Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності… Р.Т.Кіосакі Формувати компетентнісну особистість учня з особливостями психофізичного розвитку, спрямовану на досягнення успіху в житті , виконання різних життєвих та соціальних ролей, здатну спілкуватися в гармонійній площині взаємовідносин між людьми.

Інклюзія (від Inclusion – включення) – процес збільшення ступеня участі всіх громадян у соціальному житті, і насамперед, що мають труднощі у фізичному розвитку. Інклюзивне навчання – це система освітніх послуг, що ґрунтується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права здобувати її за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу. Інклюзивна школа – це заклад освіти, який відкритий для навчання всіх дітей, незалежно від їхніх фізичних, інтелектуальних, соціальних, емоційних, мовних чи інших особливостей. середню освіту" [3]. Головною метою інклюзивного навчання є створення умов для особистісного розвитку дітей з особливими потребами. Основні завдання інклюзивного навчання 1. Забезпечення прав дітей з особливими потребами на здобуття загальної середньої освіти в умовах загальноосвітніх навчальних закладів у комплексному поєднані з корекційно-реабілітаційними заходами. 2. Різнобічний розвиток індивідуальності дитини на основі виявлення її задатків і здібностей, формування інтересів і потреб. 3. Збереження і зміцнення морального і фізичного здоров'я вихованців. 4. Виховання в учнів любові до праці, здійснення їхньої допрофесійної підготовки, забезпечення умов для життєвого і професійного самовизначення. 5. Виховання школярів як культурної і моральної людини з етичним становлення до навколишнього світу і самої себе. 6. Надання у процесі навчання й виховання кваліфікованої психолого-медико-педагогічної допомоги з урахуванням стану здоров’я, особливостей психофізіологічного розвитку вихованців.

Перевагами інклюзивної освіти є : Для дітей з особливими освітніми потребами: - завдяки цілеспрямованому спілкуванню з однолітками поліпшується когнітивний, моторний, мовний, соціальний та емоційний розвиток дітей. - ровесники відіграють роль моделей для дітей з особливими освітніми потребами. - навчання проводиться з орієнтацією на сильні якості, здібності та інтереси дітей. - у дітей є можливості для налагодження дружніх стосунків зі здоровими ровесниками й участі у громадському житті. для інших дітей: - діти вчаться природно сприймати і толерантно ставитися до людських відмінностей. - діти вчаться налагоджувати й підтримувати дружні стосунки з людьми, які відрізняються від них. - діти вчаться поводитися нестандартно, бути винахідливими, а також співчувати іншим. для педагогів та фахівців: - учителі інклюзивних класів краще розуміють індивідуальні особливості учнів. - учителі оволодівають різноманітними педагогічними методиками, що дає їм змогу ефективно сприяти розвиткові дітей з урахуванням їхньої індивідуальності. - спеціалісти (медики, педагоги спеціального профілю, інші фахівці) починають сприймати дітей більш цілісно, а також вчаться дивитися на життєві ситуації очима дітей. Отже, ми бачимо що інклюзивна освіта є потрібною, як для діток які потребують допомогу, так і для звичайних учнів, педагогів та фахівців. Організаційні та економічні важелі впливу на активізацію розвитку інклюзивної освіти в Україні.



  • Інклюзивна освіта в україні реферат

  • Інклюзивна освіта в україні реферат
  • Пользователи выбирают:
    >